oktober 6, 2018 ICT Geen reacties

Drie kwart van de Nederlanders krijgt weleens te maken met computercriminaliteit. Toch komt de helft na een incident niet in actie.

Dat blijkt maandag uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De meest voorkomende vormen van computercriminaliteit zijn: een poging tot phishing (56 procent), het sturen van een socialemediabericht met de vraag om een onbekende link aan te klikken (37 procent), het zenden van een zakelijke uitnodiging via sociale media en malware (beide 20 procent).

Toch denkt een kwart van de Nederlanders weinig risico te lopen. Maar de helft van de bevolking neemt na een incident maatregelen om de eigen digitale veiligheid te verbeteren. Daarbij installeert 43 procent antivirussoftware.

Ook let 31 procent van de Nederlanders na een incident op het gebruik van de beveiligde verbinding https en maakt deze groep wachtwoorden complexer. Nog eens 28 procent controleert de firewall en installeert softwareupdates.

Wilt u ook beveiligd zijn tegen ongewenste software of virussen? Neem dan contact op met ons op voor advies!

– Bron: nu.nl

Geschreven door Wouter